Docenten

Op deze pagina staan de docenten van CASA en ook de personen die de CASA docenten hebben opgeleid en die ook nog regelmatig als gast les geven.

Gast docenten

Ernesto Ladavas Shihan (6de dan)
Ernesto Ladavas is Shihan en technisch directeur van de CABN.


Oud docenten

Maître Dedobbeleer Sensei (6ste dan)
Jean Baptist Dedobbeleer Sensei (†2005) introduceerde Aikido vanuit België in Nederland. Sonja en Theo hebben meer dan 10 jaar les gehad van Dedobbeleer.

Peter Bacas Sensei (6de dan)
Peter Bacas (16-03-1938, †27-02-2006) was een leerling van Fujita Sensei. Meer dan 17 jaar lang was hij docent van Theo en Sonja. Bacas Sensei beoefende Akido sinds 1972 en was 6de dan. Bacas studeerde ook Shiatsu en Voet- en Handreflexologie onder Y. Miyashita.

M. Fujita Shihan (8ste dan)
M. Fujita (21-4-1937, †28-5-2014) was geboren in Mantsjoerije. Hij was Aikikai Shihan (meester-leraar) en administratief hoofd van de Aikikai Hombu Dojo (de Aikikai-hoofddojo in Tokio).
Fujita sensei kwam regelmatig naar Nederland toe als gastdocent bij de CABN (waar de CASA en KASA bij aangesloten zijn). Daar gaf hij les tijdens de jaarlijkse evenementen: de lenteschool, zomerschool en winterschool. Tegenwoordig ontvangt de CABN vanuit de Hombu Dojo Sasaki Sensei. Zie hiervoor de agenda van de CABN.

Dr Leisinger Sensei (7de dan)
Dr. Leisinger (22-8-1922, †19-2-2014) was ooit begonnen met Judo maar vervolgens doorgegaan met Aikido. Sinds 1965 beoefende hij Aikido onder Katsuaki Asai. Dr. Leisinger verzorgde Jo, Bokken en Tanto stages in Nederland. Ook was Dr. Leisinger ere-voorzitter van de Duitse aikikai-aikido federatie(fachverbund). Dr. Leisinger sensei is 19-02-2014 overleden.

Vaste CASA docenten

Theo Kuijl (5de dan)
Theo is rijksgediplomeerd docent LMA (leraar martial arts). Theo is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in wijsbegeerte en rechtsgeleerdheid. Hij beoefent aikido sinds 1984 onder o.a. Fujita Sensei, Dedobbeleer Sensei, Leisinger Sensei en Bacas Sensei. Theo heeft affiniteit met kinderen, en geeft speciale lessen voor kinderen op basisscholen onder andere in samenwerking met DMO. Hij heeft ook les gegeven in Oekraine, Rusland en Kazakstan en is rijksbevoegd aikidodocent LMA niveau 4: HBO niveau.

Sonja Winkelman (5de dan)
Sonja is rijksgediplomeerd docent LMA (leraar martial arts). Beoefent sinds 1985 aikido bij onder andere de volgende docenten: Fujita Sensei, Dedobbeleer Sensei, Leisinger Sensei en Bacas Sensei. Sonja is rijksbevoegd aikidodocent LMA niveau 4: HBO niveau. Tevens is Sonja shiatsu therapeute.
© CASA, 2017